Ημερίδα
«Φιλαναγνωσία και Αφήγηση»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Φιλαναγνωσία και Αφήγηση» το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στο Αμφιθέατρο «Γ. Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ημερίδα οργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης, από τον Π.Ο.Φ.Α σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού (Κατεύθυνση Λογοτεχνίας) του Π.Τ.Π.Ε / Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Προσχολικής Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και την ΕUMOF (European Mobility Folktales).

Εισηγήσεις παρουσίασαν η Τασούλα Τσιλιμένη, η Άννα Χρονάκη, ο Αντώνης Σμυρναίος, η Αικατερίνη Μαλαμίτσα, ο Κώστας Μάγος, η Ευαγγελία Αγγελίδου και ο Νικόλαος Γραίκος. Αθρόα ήταν η συμμετοχή στα τέσσερα εργαστήρια, που ετοίμασαν η Ανθή Θάνου, η Ευαγγελία Αγγελίδου, ο Νικόλαος Γραίκος και ο Κώστας Μάγος.

Στη διάρκεια της Ημερίδας τιμήθηκε ο Oμότιμος Καθηγητής κ. Β.Δ. Αναγνωστόπουλος για τη σημαντική προσφορά του στον τομέα της αφήγησης. Την τιμητική διάκριση επέδωσε η κ. Ελένη Ανδρέου, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου, Αν. Καθηγήτρια ΠΤΔΕ/Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία αναφέρθηκε στο έργο του τιμώμενου.

Την ημερίδα διάνθισε αφήγηση παραμυθιού από την Ανθή Θάνου με τη μουσική συνοδεία του Π. Κούλελη.

 

Αφίσσα

Πρόγραμμα: Οψη 1, Οψη 2

Φωτογραφικό Υλικό: Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2